Het verzekeren van je nieuwe auto is een belangrijke stap om de risico’s voor jezelf, het voertuig en eventuele inzittenden te kunnen beschermen. Bij de aankoop van een auto ben je verplicht om in ieder geval een WA verzekering af te sluiten. Past deze verzekering niet bij jouw situatie? Dan kun je ook kijken naar een WA+, AllRisk of (meerdere) aanvullende verzekeringen. Ontdek op deze pagina welke auto- en aanvullende verzekeringen er zijn of maak meteen een vergelijking in de vergelijker. Gebruik de vergelijker om jouw verzekering te berekenen en sluit hem direct af!
Als autobezitter in Nederland ben je verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, dit is de basisdekking. Met deze verzekering ben je als bestuurder verzekerd voor de schade die je bij een ander veroorzaakt.
Met een WA+ dekking ben je naast de basisdekking ook verzekerd voor schades aan je auto door externe factoren. Hieronder vallen ruitschades en andere schades die veroorzaakt zijn door storm, brand, diefstal, inbraak, joyriding of een botsing met een dier.
Een Allrisk verzekering (ook bekend als WA+ casco) dekt vrijwel alle schade. Naast de wettelijke WA-basisdekking en de WA+ dekking voor schade door enkele externe factoren, ben je met een Allrisk verzekering ook gedekt tegen vandalisme en schade die je zelf hebt veroorzaakt. Hierbij kun je denken aan de volgende scenario’s:
In de basis kies je voor een WA, WA+ of Allrisk verzekering. Het is ook mogelijk om extra opties toe te voegen. Dit zijn aanvullende dekkingen. Het aanbod van aanvullende dekkingen kan per verzekeraar verschillen. In de vergelijker kun je zien welke aanvullende modules verzekeraars aanbieden. Hieronder lichten wij kort toe welke aanvullende dekkingen er zijn.
Als je een schade claimt bij je verzekeraar, verlies je je no-claimkorting en gaat je premie omhoog. Met een No-claimbeschermer kun je één keer per jaar schade claimen en behoud je de no-claimkorting.
Bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval, keert een ongevallenverzekering een vast bedrag uit. Dit bedrag wordt uitbetaald ongeacht wie de veroorzaker is van het ongeval.
Bij autopech biedt pechhulp ondersteuning. Dit kan variëren van directe hulp ter plekke, zoals het vervangen van een band, tot het wegslepen van je auto naar de garage.
Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor juridische hulp bij conflicten in verband met de autoverzekering, zoals onenigheid over wie er schuldig is bij een ongeval of discussies over het bedrag van de schadevergoeding.
Deze verzekering dekt de schade die jij of je medepassagiers hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. Naast letselschade is ook materiële schade gedekt, zoals kleding of bagage. De verzekering vergoedt ook de kosten voor medische behandelingen, revalidatie en mogelijke arbeidsongeschiktheid. Het uit te keren bedrag is onafhankelijk van wie de schuld draagt aan het ongeval.
In- en verkoop van luxe personenauto's